Start direct met winstgevend beleggen begin met 1 van de beste cursussen op de markt

Meer informatie

Blogs

Cursussen

Wat is beleggen?

Beleggen is je geld investeren met de verwachting dat je investering over een bepaalde periode meer geld waard zal zijn. Het is ten alle tijden belangrijk dat je een kapitaal gebruikt die je niet binnen een jaar nodig hebt. Het is namelijk vaker zo dat je niet direct grote winsten zal behalen.

Zorg bijvoorbeeld voor een goed inkomen. Wat ervoor zal zorgen dat je geld overhoud naast je maandlasten. Het geld dat elke maand aan de kant word gezet kan je later gebruiken om te investeren. 

Waarom is beleggen zo lucratief?

Waarom is beleggen zo interessant? De belegger wordt beloond voor het risico dat hij of zij neemt door te investeren. Als het aandeel stijgt, kun je hier een goed rendement op behalen. Daarnaast keren veel bedrijven een deel van de winst uit. Dit noemen we ook wel dividend. Als je een obligatie koopt dan vergoedt de onderneming de rente. Op lange termijn is het rendement op beleggingen hoger dan dat op bijvoorbeeld een spaarrekening. Op korte of middellange termijn kan de waarde van een belegging echter dalen. Hoe langer de termijn waarover je belegt hoe groter de kans op een gemiddeld aantrekkelijk rendement. 

Als je belegt, profiteer je van een rente op rente effect. Dit wordt ook wel compounding genoemd. Op het uitgekeerde dividend ontvang je namelijk nogmaals dividend hierdoor zal je vermogen exponentieel groeien.

Hoeveel geld heb ik nodig om te starten met beleggen?

Hierbij een korte uitleg

Sparen of beleggen?

Momenteel zijn de huidige spaarrentes nog ver onder 1%. Dit is natuurlijk niet interessant voor iemand die fanatiek spaart. Als je bijvoorbeeld € 5000 euro op je spaarrekening hebt dan zal je jaarlijks € 50,- ontvangen. Dit schiet niet echt op. Hierom gaan steeds meer mensen beleggen. 

Het is namelijk heel goed mogelijk dat je met beleggen een rendement maakt van 1% tot 10% per maand. Als je uitgaat van het laagste rendement heb je alsnog 12 keer zoveel dan dat je op een spaarrekening ontvangt. 

Hoe kun je het beste starten met beleggen?

Als je wilt met starten dan wil je natuurlijk de beginners fouten overslaan. Als je in je begin fase al grote fouten maakt dan is het vaak lastig om je motivatie vast te houden. Graag wil ik je bij deze voor zijn om je de fijne kneepjes te leren van het vak zodat je geen dure fouten hoeft te maken.

Harm van Wijk is iemand met al meer dan 32 jaar ervaring in de beleggingswereld. Hij en zijn team zijn helemaal thuis in de wereld van beleggen door vele testen uit te voeren. 

Beleggen
Compound effect

Kan ik eerst oefenen met fictief geld?

Het is mogelijk om een demo account te openen. Je maakt een frisse start maar zonder eigen risico. Gevoel krijgen voor de markt waar je op handelt is ten aller zeerste belangrijk voordat je eigen kapitaal riskeert.

Mijn eerste gratis les claimen?

Toekomstinvesteren.nl heeft een samenwerking met beleggen.com. Neem een kijkje op de site van beleggen.com Zij bieden een gratis les aan, hier kan je inzien of beleggen wat voor jou is. 

Online geld verdienen

Beleggen blog

Shell logo Toekomst investeren
Beleggen

De toekomst van shell

De toekomst van Shell Blijft shell nog bestaan? Elektrisch rijden word steeds aantrekkelijker in het begin van 2020 was het jaar dat je nog maar

Lees verder »
World Trade Center toekomstinvesteren.nl
Beleggen

Beleggen Voor Dummies

Beleggen voor dummies De eerste stap lijkt het zwaarst Je zal vast jezelf genoeg vragen stellen, zoals wat als dit niet werkt? Wat als ik

Lees verder »

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en schrijf je in