Is Bitcoin het nieuwe betaalmiddel?
Bitcoin is al langere tijd in opspraak. De meest gestelde vraag over de bitcoin is ”gaat het weer gebeuren”. Degene die dit zeggen bedoelen natuurlijk de hoge piek van de Bitcoin.
Bron; AD nieuws
Hoe kun jij ervoor zorgen dat je jezelf goed voorbereid op de toekomst van de bitcoin? In deze blog ga ik het hebben over betaalsystemen die de toekomst volledig gaan veranderen. Daarbij neem ik je mee in de wereld van het handelen in bitcoins.
Wordt Bitcoin een nieuwe valuta eenheid?
Dat is de vraag, aangezien de huidige economie niet volgens verwachtingen presteert zal de bitcoin een mogelijkheid zien tot overname van de huidige valuta’s.
Is bitcoin wel te vertrouwen?
De bitcoin is één van de meest geavanceerde betaalmogelijkheid die er bestaat. Dit omdat er geen centrale banken tussen zitten.
Wil jij geld verdienen door bitcoin te kopen?
Ik heb veel geleerd van de oprichters van Alles over Crypto
Bitcoin is decentraal
Bitcoin is een decentraal betaalprotocol. Dit houdt in dat het transactiesysteem niet door centrale partijen wordt beheerd maar door duizenden computers op het netwerk. Deze computers worden in de bitcoinwereld ook wel nodes genoemd.
Naast nodes bestaat het bitcoin netwerk ook uit miners. Miners gebruiken razendsnelle computers en videokaarten die cryptografische puzzels oplossen om transacties toe te voegen aan de blockchain. Dat is het mooie van de bitcoin: het wordt door iedereen beheerd.
Ben je goed met hacken en wil jij een kans maken om bitcoin te hacken? Dan dien je toegang te hebben tot meer dan de helft van alle computers op het bitcoin netwerk. Dit wordt ook wel een 51% attack genoemd. Het netwerk is zo uitgebreid waardoor het vrijwel onmogelijk is. Er zijn momenteel al meer dan 10.000 nodes.
Wat is er mogelijk met de Bitcoin?
Crowdfunding
Bitcoin geeft de mogelijkheid aan kickstarters om een crowdfunding-campagne op te zetten. Waarbij individuen geld toezeggen aan een project dat er alleen van wordt afgenomen als er voldoende toezeggingen zijn ontvangen. Dit word verwerkt door de bitcoin systemen. Dit voorkomt dat als het doel niet wordt behaald door het aantal toezeggingen de transactie nog niet zal doorgaan.
Decentralisatie van de Bitcoin
Door middel van decentralisatie creëerde Bitcoin een ander type betaalnetwerk dan dat er al bestond. Bitcoin kan miljoenen dollars aan zonder gebruik te maken van militaire bescherming. Dit omdat er geen centraal sturingspunt is, zoals een datacenter, is het lastig om het netwerk aan te vallen. Bitcoin kan hierdoor een grote speler worden als het gaat om wereldwijde financiële systemen.
Geautomatiseerde oplossingen
Bitcoin is geschikt voor gebruik in een nieuwe generatie van geautomatiseerde diensten om de operationele kosten te verlagen. Stelt u zich eens voor: zelfrijdende auto’s/taxi’s of een winkel waar u uw aankopen kunt betalen zonder in de rij te staan. Er zijn veel ideeën mogelijk.
Flexibele transparantie
Alle Bitcoin-transacties zijn inzichtelijk. Immers is de identiteit van de mensen die achter de transactie zitten privé. Dit stelt organisaties of individuen in staat te werken met flexibele transparantieregels. Een bedrijf kan er voor kiezen of zij de cijfers bekend maken aan de werknemers of niet. Net zoals een non-profit organisatie vrij is om het publiek te laten zien hoeveel ze ontvangen aan dagelijkse en maandelijkse donaties.
Accounts met meervoudige ondertekening
Meerdere handtekeningen staan toe dat een transactie alleen door het netwerk wordt geaccepteerd als een bepaald aantal van een bepaalde groep personen instemmen om de transactie te ondertekenen. Dit kan gebruikt worden door een raad van bestuur om een lid te weerhouden om een gedeelte van hun schatkist uit te geven zonder toestemming van andere leden. Dit kan ook worden gebruikt door banken om diefstal te voorkomen door betalingen boven een drempelwaarde te blokkeren indien de gebruiker geen aanvullende validatie verschaft.
De ontwikkelingen omtrent betaalsystemen
Laszlo Hanyecz kocht op 22 mei 2010 2 pizza’s, hij betaalde hiervoor 10.000 bitcion (BTC). Uiteraard heeft Laszlo genoten van zijn pizza’s. Op het moment dat Laszlo de pizza’s had besteld was de waarde van 10.000 bitcion kun je na gaan wat hij er nu mee had kunnen doen. Niks bleek minder waar toen in april 2011 de waarde van bitcion op 1 dollar stond.
Bron: Toekomstinvesteren
Experimenten met de digitale euro
De central bank digital currency (CBDC) is een currency die het mogelijk maakt voor banken om als het ware onderling currency te kunnen verhandelen.
Een centraal uitgegeven cryptomunt is niets anders dan de huidige euro in een strakker jasje. De naam verklapt het al: een fysieke vorm van deze nieuwe valuta ligt niet voor de hand.
Wanneer je deze digitale euro hebt betekent dit dat al je betalingen worden geregistreerd. Ook kunnen (en zullen) er regels komen over wie je wel en niet kunt betalen. Dit experiment lijkt echter vooral gericht op betalingen van banken onderling.
Een bitcoin transactie is het tegenovergestelde: open en vrij. Deze vormen van geld zijn eigenlijk geen concurrent van bitcoin, ze zitten in het oude vaarwater van andere fiat valuta.
In de wereld van bitcoin is de code leidend, aan het hoofd van deze ‘nieuwe’ valuta staan altijd een of meerdere instanties.
Kan ik zelf handelen in Bitcoin?
Ja je kan per direct beginnen met het verhandelen van Crypto valuta. Het meest gebruiksvriendelijke platform vind ik persoonlijk Binance. Dit is een platform waarbij je toegang krijgt tot alle coins die je maar kunt bedenken.
Crypto verhandelen d.m.v daytrading
Daytraden is een bekend begrip geworden omdat het sinds de ontwikkeling van computers mogelijk is om zelf het heft in handen te nemen. Hierdoor krijg je de kans om zelf geld te verdienen door je geld in te wisselen voor crypto en daarmee te handelen.
Het is ten alle tijden belangerijk dat je goede kennis opdoet. Het is geen makkelijke markt op te handelen. Speciaal voor jou heb ik de volgende cursussen geselecteerd!