Per direct beginnen met investeren in Cryptocurrency

Meer informatie

Blogs

Cursussen

Wat is Cryptocurrency?

Digitale munten worden ook wel Cryptocurrency genoemd, vaak gedecentraliseerd en bedoelt als een alternatief betaal middel zoals de Euro of Dollar. Door het gebruik van Cryptografie word de veiligheid van vele munten gewaarborgd. 

Dit is een vraag die veel wordt gesteld. Er word namelijk veel gespeculeerd of Cryptocurrency de toekomst is of dat het een bubbel is. Elke Cryptocurrency heeft namelijk zijn eigen technologie en de één werkt beter dan de ander.

Hoe is Cryptocurrency ontstaan?

Voordat we de diepte in duiken gaan we het eerst hebben over de basis van Cryptocurrency. Door de jaren heen zijn er meerdere coins ontstaan waaronder de Bitcoin. De Bitcoin is ontwikkeld door Satoshi Nakamoto. De heer Nakamoto wilde een coin ontwikkelen waarbij er geen banken nodig waren om een transactie uit te voeren. 

Een betaal systeem zonder banken. Dit klinkt onmogelijk, maar Satoshi Nakamoto heeft het toch voor elkaar gekregen. Na zo een geweldige prestatie wil je uiteraard een beloning in ontvangst nemen alleen Satoshi Nakamoto is erg op zijn privacy en gebruikt zelfs een schuilnaam.

De ontwikkeling van Cryptocurrency begon dus allemaal bij de Bitcoin. Na enkele jaren is deze markt ontwikkeld tot een imperium van munten en verschillende mogelijkheden van investeren. Zo is der ook bijvoorbeeld Bitcoin Cash (BCH) ontstaan. 

Het begon dus allemaal met de Bitcoin. Inmiddels zijn we vele jaren verder en bestaan er meerdere varianten van Bitcoin, waarvan Bitcoin Cash (BCH) de meest bekende is. Deze variant is ontstaan na een zogeheten “hard fork”.

Een korte uitleg video over Cryptocurrency

Blockchain

Blockchain technologie maakt veel mogelijk voor de cryptocurreny. Het werkt als volgt. De Cryptomunten draaien op een Blockchain technologie. Er word gebruik gemaakt van een database waar alle informatie wordt opgeslagen. De informatie dat wordt opgeslagen is niet toegankelijk voor een centraal persoon of bedrijf. Veranderingen in de database word gedaan door het netwerk. Het netwerk bestaan uit talloze computers. Elke computer deelt een stukje informatie en verwerkt dit. 

Door de jaren heen zijn er vele nieuwe cryptomunten op de markt gekomen. Dit noemen we ook wel altcoins. De naam altcoin is gebaseerd op alle bestaande cryptovaluta behalve de Bitcoin. Sommige altcoins werken op een eigen netwerk en sommige coins maken gebruik van een blockchain netwerk. Het grote verschil tussen deze coins is dat ze verschillende technieken gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld coins die zich volledig richten op een snel transactie proces of er zijn ook meerdere coins die zich richten op de veiligheid van transacties. 

De coins met de meeste potentie

Komt er nog een explosieve groei?

Het antwoord is voor vele erg onduidelijk omdat er veel informatie op het internet die niet klopt. Hierdoor weet je als investeerder niet waar je aan toe bent. Er zijn bijvoorbeeld mensen die in een kleine altcoin (een subcatorgarie van Cryptovaluta’s) al hen geld hebben gestoken.

Wat er dan vaak gebeurt is dat die gene zijn of haar best gaat doen om zoveel mogelijk mensen in die coin te laten investeren zodat het hoogst waarschijnlijk een klein beetje omhoog gaat.
Dit werkt natuurlijk niet op lange termijn. Je wilt natuurlijk de mooie bewegingen van de markt meenemen en een mooie portefeuille opbouwen.

Cryptocurrency

Kan ik eerst oefenen met fictief geld?

Het is mogelijk om een demo account te openen. Je maakt een frisse start maar zonder eigen risico. Gevoel krijgen voor de markt waar je op handelt, is ten aller zeerste belangrijk voordat je eigen kapitaal riskeert.

Mijn eerste gratis les claimen?

Cursus crypto

Anderen bekeken ook

Crypto 2020
Crypto

Gaat Bitcoin overnemen?

Word Cryptocurrency het nieuwe geld? Cryptocurrency het nieuwe geld?   Naarmate cryptocurrencies steeds meer mainstream worden, neemt de druk op ’s werelds grootste Centrale Banken

Lees verder »
Halving Bitcoin
Crypto

Bitcoin Halving 2020

Wat gaat er gebeuren met de Bitcoin halving?   Wat is een Bitcoin-halvering? Met de wijsheid van de anonieme uitvinder van Bitcoin, Satoshi Nakamoto was

Lees verder »

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en schrijf je in

Lid worden van de beste Trading Academy?

Plan je call in met Daan en zie of je de geschikte kandidaat bent

Hulp nodig bij Jouw Trading Journey?

Plan een call in met Daan en hij helpt je graag verder