Traden is de #1 manier om online geld te verdienen. Hoe werkt het?

Online geld verdienen met traden, hoe werkt dat?

Traden is de #1 manier om online geld te verdienen. Hoe werkt het?

Traden wordt vaak gezien als gokken. Dit komt omdat vele mensen weinig kennis hebben van deze vaardigheid. 
Een trader verdiend zijn geld kortgezegd door geld te verhandelen of door bijvoorbeeld aandelen in te kopen om deze vervolgens te verkopen met winst. Traden is hierbij wel een sport waarvoor je kennis moet hebben om hier succesvol in te worden/zijn. Hoe meer kennis en ervaring je hebt, hoe succesvoller je kunt worden in traden. 

Geld verdienen met Traden, hoe werkt dat nou eigenlijk?

Veel mensen willen beginnen met traden op verschillende markten zonder dat zij daadwerkelijk kennis hebben opgebouwd over traden. het komt vaak doordat mensen in aanmerking komen met termen als daytrading, beleggen, aandelen of Bitcoin en hier dan meteen in gaan duiken zonder concrete kennis te hebben opgebouwd.

Helaas is het niet zo eenvoudig als dat en is dit een reden waarom de meeste “traders” geld verliezen. Traden werkt pas als je je kennis hebt verbreedt en erachter komt welke markt voor jou geschikt is. Om jou te helpen trading beter te begrijpen, hebben wij dit artikel geschreven zodat jij meer kunt leren over trading!

Starten met traden, hoe ziet het eruit?

Het proces begint vaak met je persoonlijke situatie, waarom zou je willen traden? Door het worden van een goede trader is het gebruikelijk dat je je financiële situatie lucht geeft. Hierdoor zou je minder zorgen kunnen krijgen als het gaat om geld doordat je een extra inkomen kunt genereren dankzij je trading skills. Wat je extra verdient met traden zou je kunnen gebruiken om bepaalde materiele wensen te vervullen, vaker een dagje uit te gaan of meer te kunnen doen op je vakantie. Het kan ook zo zijn dat je wilt oppotten om eerder met pensioen te gaan en langer te kunnen genieten van je verdiensten.

Echter kun je ook, afhankelijk van de grootte van je trading winsten, grotere wensen vervullen. Je zou bijvoorbeeld voor je familie kunnen zorgen of je ouders financieel steunen om ook hun pensioen te vervroegen. Uiteraard zul je hiervoor meer rendement moeten halen uit het traden, maar indien je de juiste kennis hebt en de onderstaande stappen goed volgt kun jij dit zeker waarmaken!

Dit zijn dé stappen

Het belangrijkste om te doen voordat je wil beginnen met traden is het opstellen van je persoonlijke doelen. Wat is jouw “why”? Waarom wil jij traden? Als je weet wat je zou willen bereiken met trading, kun je dat als motiverende houvast gebruiken om door te zetten als je tegenslagen krijgt, want die krijg je zeker! Zou je een extra inkomen willen? Wil je minder uren maken op je huidige werk? Wil je je familie financieel kunnen steunen? Sta hier even bij stil en bedenk wat jouw absolute einddoelen zijn die je met traden wil bereiken voordat je verder gaat met stap twee.

Voordat je gaan handelen en daadwerkelijk gaat traden, is het van belang dat je je kennis verbreedt. Het is cruciaal je te verdiepen in de markt voordat je ook maar één cent investeert. Je dient in deze stap je kennis te vergroten op het gebied van de werking van de markt en wat je precies kunt traden, zoals bijvoorbeeld de Forex markt.

Nadat je beter bekend bent met de markt en wat er precies te doen is, moet je leren hoe je de markt kunt analyseren. Dit is een zeer belangrijke stap die 90% van de traders overslaan en daarom veel geld verliezen! Zorg ervoor dat jij dit goed leert, anders zul je geen succes behalen met traden.

Denk je genoeg te weten over de markt en hoe je analyses kunt uitvoeren? Ga dan veel oefenen! Het is essentieel om te oefenen om er zeker van te zijn dat je goed hebt geleerd hoe je analyses moet uitvoeren. Dit kun je het beste doen met een Demo-account. Via een broker, waar je geld kunt storen voor het handelen, kun je vaak een Demo-account aanmaken met nepgeld. Dit kun je goed gebruiken om te oefenen met traden en zo erachter te komen hoe het openen en sluiten van posities in elkaar zit. Je kunt dit het beste combineren met een gratis account op Tradingview, waar je de beste analyses kunt uitvoeren.

Het geheim van succesvolle traders is dat zij een tradingstrategie hebben. Nu denk je misschien, wat is een tradingstrategie? Zie het als een lijst met regels waar jij je als trader aan moet houden. Dit zijn regels die samen een goede technische analyse vormen. Dankzij deze regels, zul jij niet alle kanten op afdwalen met je analyses en kun jij gebruik maken van deze set regels die samen voor onderbouwde trades zorgen. Hoe meer jij je strategie ontwikkeld en de regels aanpast zodat ze beter samenwerken, hoe beter je strategie is en dus ook je kans op een winstgevende trade!

Backtesten is een van de aller belangrijkste stappen uit dit 10-stappenplan. Zodra jij een strategie hebt ontworpen, dien je deze te testen. Het is belangrijk om te weten of je strategie goed is voordat je deze gaat gebruiken met je eigen geld. Backtesten is het testen op basis van het prijsverleden. Je kunt met Tradingview terug in de tijd gaan op de charts en kijken naar prijsniveau’s in het verleden. Als je dan je strategie erbij pakt, kun je nagaan of deze jou een trade had gegeven in de juiste richting.

Je bent bij stap 7 gekomen, dus jij kunt nu gaan handelen met jouw eigen kapitaal! Als het goed is heb je nu een strategie ontwikkeld en deze getest. Je strategie is goed en is winstgevend, dus kun jij nu handelen op de financiële markten. In deze stap ga jij resultaten opbouwen, je kunt bijvoorbeeld een Excel bestand gebruiken om al je trades te verzamelen en de resultaten te bekijken. Dit is belangrijk voor jouzelf om terug te kijken op je trades, maar ook om je voor te bereiden op de volgende stap!

Investeerders kunnen jou een bedrag bieden om mee te handelen, zodat jij je winsten kunt vergroten. het is begrijpelijk dat jij met een paar duizend euro op je account geen gigantische winsten bereikt, dus kun je het best op zoek gaan naar een investeerder. Wellicht heb je kennissen die jou een bedrag kunnen geven om mee te handelen, maar je kan ook via bedrijven proberen om een funded trader te worden. Verwacht dan ook dat investeerders of funders bepaalde resultaten willen zien van jouw trades om te zien dat jij de skills hebt.

Het is mogelijk dat jij een bepaalde test moet uitvoeren voordat jij toegang krijgt tot het geld van een investeerder. Zij willen dan dat jij met een bepaald bedrag een bepaalde target haalt en stellen hier een paar eisen op om te zien hoe jij omgaat met risicomanagement. Vaak is het zo dat jij binnen een bepaalde periode een groei van X% moet maken om de investeerder te overtuigen van jouw skills. Ga hier dan ook erg serieus mee om omdat jij hierna, indien jij de challenge/target haalt, toegang krijgt tot een groot account waar jij aanzienlijk hogere winsten van gaat maken.

Stap 10 is de laatste stap en dit is de ultieme stap die veel verandering kan brengen in iemands leven. Als alle stappen volgens plan zijn verlopen, kun jij nu winstgevend traden en beschik jij over een grote hoeveelheid kapitaal. Hiermee kun jij grote hoeveelheden winst maken en sneller jouw persoonlijke doelen bereiken. Echter kan het natuurlijk zo zijn dat dit niet genoeg voor je is. Je kunt altijd bij je huidige investeerder vragen om een upgrade en met meer kapitaal te handelen of op zoek gaan naar een andere investeerder die jou meer kapitaal kan bieden. In elk geval is het belangrijk dat jij op dit punt winstgevend kunt traden en jezelf kunt blijven ontwikkelen tot een steeds betere trader!

Probeer het nu gratis uit!

Claim direct jouw gratis account zodat je alles kunt ontdekken over traden. Waarbij je ook nog eens kans maakt op een gratis Trading call waar je al jouw vragen kunt stellen.

Probeer het nu gratis uit!

Claim direct jouw gratis account zodat je alles kunt ontdekken over traden. Waarbij je ook nog eens kans maakt op een gratis Trading call waar je al jouw vragen kunt stellen.

Deel dit artikel met je Trade vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Kom erachter hoe wij jou kunnen helpen

Stuur ons een whatsAppje

Zo gedaan en zo geregeld

Aandelen analyseren

Toekomst Investeren

De juiste plek om jouw kennis te ontwikkelen.

Kom in contact

Lid worden van de beste Trading Academy?

Plan je call in met Daan en zie of je de geschikte kandidaat bent

Hulp nodig bij Jouw Trading Journey?

Plan een call in met Daan en hij helpt je graag verder