Hoe werkt metatrader 4, mt4

Metatrader 4, MT4 of MT5 genoemd, hoe werkt het?

MetaTrader 4, ook bekend als MT4, is een elektronisch handelsplatform dat op grote schaal wordt gebruikt door online speculatieve handelaren in vreemde valuta. Tegelijkertijd wordt MetaTrader 4 ook gebruikt voor de handel in aandelen, evenals voor de handel in grondstoffen op de beurs. Sommige makelaars gebruiken MetaTrader 4 voor de handel in CFD’s, maar het is niet ontworpen om voltijds te worden gebruikt voor een handelsplatform of op de beurs verhandelde futures. Tussen 2007 en 2010 voegden een aantal makelaars MetaTrader 4 toe als een optioneel alternatief voor hun bestaande handelssoftware wegens de populariteit ervan bij handelaars en een grote verscheidenheid aan scripts en adviseurs van derden.

De software maakt gebruik van de eigen scripttaal, MQL4/MQL5, waarmee handelaren expert adviseurs, aangepaste indicatoren en scripts kunnen ontwikkelen. Zowel MetaTrader 4 als 5 kunnen gebruik maken van op maat gemaakte indicatoren en handelsprogramma’s, Expert Advisors genaamd, om transacties te automatiseren. MetaTrader 4 is ontworpen voor gebruik als een standalone systeem, met een makelaar die handmatig de posities beheert, en is de gebruikelijke opstelling die door makelaars wordt gebruikt.

 

Demo rekeningen maken het mogelijk om in praktijk omstandigheden te werken, zonder echt geld erin, maar maken het mogelijk om handelsstrategieën echt goed uit te voeren en te testen. Het verschil is dat u demorekeningen kunt openen zonder iets te investeren, hoewel u niet kunt verwachten dat u er winst mee kunt maken. Een demorekening kan worden geopend via de menuopdracht File Open an account, of via dezelfde opdracht in het contextmenu van het venster Navigator Accounts.

Op dit punt stuurt de server een bericht naar uw terminal met daarin de login en het wachtwoord voor de geopende rekening. U zult geautoriseerd zijn op de gegeven server met het gegeven account zodra u op de knop Gereed klikt. Terminal zal ook voorstellen om een demonstratie account te openen wanneer je het programma voor de eerste keer opstart, zodat het meteen kan beginnen werken.

 

Hoewel zijn opvolger in 2009 werd geïntroduceerd, was MetaTrader 4 volgens onderzoek van september 2019 toen nog steeds ’s werelds populairste forex handelsplatform.

Deel dit artikel met je Trade vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Kom erachter hoe wij jou kunnen helpen

Stuur ons een whatsAppje

Zo gedaan en zo geregeld

Aandelen analyseren

Toekomst Investeren

De juiste plek om jouw kennis te ontwikkelen.

Kom in contact

Lid worden van de beste Trading Academy?

Plan je call in met Daan en zie of je de geschikte kandidaat bent

Hulp nodig bij Jouw Trading Journey?

Plan een call in met Daan en hij helpt je graag verder