Hoe wordt jij miljonair binnen 5 jaar met traden?

Binnen 5 jaar miljonair worden met traden, hoe doe je dat?

Veel mensen denken dat traden lastig is om te leren en het alleen voor de rijken weggelegd is. Vaak denk je bij traden aan lastige charts, veel geld en dus dat je een grote investering nodig hebt om te kunnen beginnen met traden. Natuurlijk is het hebben van een groot budget een perfecte start om sneller je kapitaal te laten groeien en kun je hiermee meteen goed verdienen met traden. Echter hebben wij goed nieuws voor je, omdat dit namelijk een stuk anders in elkaar zit en je helemaal geen grote investering nodig hebt om te starten met traden.

Trading is niet enkel voor de rijken en je kunt zelfs beginnen met traden vanaf zeer kleine bedragen. Bij sommige brokers kun je zelfs al vanaf €100,- beginnen met traden. Zo kun je ervoor zorgen dat je klein begint zonder meer geld te investeren dan jij aankunt. Maar met hoeveel geld zou je het beste kunnen beginnen als jij succesvol wil zijn in traden en financiële vrijheid zou willen bereiken? Hoe snel zou je moeten groeien om binnen 5 jaar al miljonair te worden?

Zo wordt je een miljonair na 5 jaar traden.

Als trader is het belangrijk om te kijken naar het rendement wat je kunt halen. Het is namelijk belangrijk om te weten hoeveel je daadwerkelijk kunt verdienen en dit kun je meenemen in je trades. Een goede trader zoekt een bepaalde target op voor zichzelf die hij graag zou willen bereiken, bijvoorbeeld aan het eind van de maand. Als jij als trader ervan overtuigd bent dit target maandelijks te kunnen halen, kun je op de langere termijn gaan berekenen wat je mogelijke kapitaal is als je consistent te werk gaat. Om jou te helpen je target in te stellen en te berekenen wat je na een gewenste periode kunt behalen, hebben wij een tool voor jou klaargezet waar je alles in kunt berekenen. Om jou uit te leggen hoe dit werkt, hebben wij hieronder een realistisch voorbeeld klaargezet.

Vul het als volgt in:

Miljonair met traden

Je ziet in het voorbeeld van de tool drie elementen staan. De eerste is je starting balance, dit is het startkapitaal wat jij kunt gebruiken om te traden. In dit voorbeeld hebben wij een startkapitaal genomen van €10.000 euro. Als tweede kun je je number of periods aangeven. Dit is uitgedrukt in maanden, dus in dit voorbeeld is 60 maanden de juiste periode als je binnen 5 jaar miljonair wilt zijn. Als laatste kun je aangeven wat je gewenste gain % per period is, dus je gewenste winstpercentage per maand. Een realistische en haalbare target is een groei van 8% per maand. Als je deze gegevens invult en gaat berekenen wat je totale kapitaal is na 5 jaar, kom je uit op ruim 1 miljoen, gefeliciteerd, je bent nu een miljonair geworden met traden! Dit is een indicatie van wat mogelijk is, mocht je nou geen €10.000 euro hebben. Begin dan klein en stort elke maand een x bedrag bij wat jij kunt missen zodat jouw account alsnog goed kan compounden/groeien.

Maak de berekening voor jouw eigen situatie!

In het bovenstaande voorbeeld hebben wij gekeken naar een mogelijk realistisch scenario. Uiteraard is het voor iedereen verschillend en kan het zo zijn dat jij een veel groter of veel kleiner startkapitaal hebt om mee te traden. Voor vele winstgevende traders is het realistisch om een winst te maken van 8% per maand. Probeer dit aan te houden als jij de best mogelijke indicatie wil van jouw berekening. Bij het aantal periodes hebben wij 60 maanden ingevuld om te zien hoe je miljonair kunt worden na 5 jaar traden. Wijzig dit voor jezelf als je wil weten wat je kapitaal zou kunnen zijn na bijvoorbeeld 6 of 7 jaar traden.

 

Neem even de tijd om te bedenken met hoeveel startkapitaal jij zou kunnen beginnen en vul in de tool hieronder wat voor jouw werkt. Probeer de aanbevolen 8% winst aan te houden, of wijzig dit als je nieuwsgierig bent hoe lang het kan duren om miljonair te worden. Speel als laatste met het aantal maanden om te zien hoeveel kapitaal je hebt na verschillende periodes. Onze tip is om maandelijks bij te storten om je account te laten groeien, als je een klein startkapitaal hebt om mee te beginnen.

Hoe bereik je dit in 4 stappen?

Nu jij weet hoe je met de calculator hierboven kunt berekenen wat je mogelijke kapitaal is na een bepaalde periode. Kun je hier natuurlijk mee beginnen. Maar wat als je niet hebt geleerd hoe traden werkt of dat je op dit moment meer geld verliest dan wint met traden? Wij gaan je helpen om winstgevend te worden in de volgende 4 stappen.

Stap 1: open een Demo Account

Om te beginnen kun je het beste proberen te handelen met een demo account. Een demo account is een account die je kunt openen bij een broker met een som oefen/nep geld. Dit geld op je demo account is er voor jou om te oefenen met traden, zonder dat jij zelf geld uit je eigen zak hoeft te investeren. De meeste brokers bieden de mogelijkheid op zo’n demo account, kies dus een goede broker uit en begin hiermee. Pas als je denkt er klaar voor te zijn, kun je gaan handelen met echt geld van je eigen budget of het kapitaal van een investeerder. Tot die tijd is het aangeraden om te oefenen met een demo account zodat je gevoel krijgt voor het plaatsen van orders, goed omgaat met je kapitaal, je eigen risicomanagement kunt toepassen en leert hoe je de markt analyseert.

Stap 2: Trading skills opbouwen

Trading is een skill die je kunt leren en is dus zeker niet te vergelijken met gokken. Traders hebben de skills om markten te analyseren en zo winstgevende trades eruit te halen. Een groot verschil tussen winstgevende traders die miljonair kunnen worden en traders die nooit succes zullen behalen, is het hebben van een trading strategie. Een strategie bestaat uit een onderzochte lijst aan elementen waar een trade aan moeten voldoen, voordat deze geplaatst wordt door een trader. Het hebben van een trading strategie is dan ook zeer cruciaal voor het behalen van succes met traden, echter heb je hier de juiste kennis voor nodig en soms ook de juiste begeleiding bij het opbouwen van je kennis en je skills.

Voor velen is het belangrijk om eerst kennis op te bouwen en te oefenen met je skills, voordat er echt geld bij komt kijken. In de stap hiervoor hebben wij het gehad over oefenen op een demo account. Stap 2 is belangrijk als de trading wereld compleet nieuw voor je is of als je de vorige stap niet succesvol hebt kunnen uitvoeren, wegens een gebrek aan kennis. Een zeer bekende manier om kennis op te bouwen, is door gebruik te maken van de platformen Google en YouTube. Hiermee kun je op zoek gaan naar informatie om je kennis te verbreden. Helaas is het vaak zo dat de informatie alle kanten op gaat en je geen idee hebt welke informatie je in welke volgorde zou moeten leren. Dit is het grote nadeel van Google en YouTube, omdat je geen structuur hebt in je leertraject en vaak niet concreet iets leert om toe te passen en steeds beter wordt. Je leert losse informatie die je vervolgens niet weet toe te passen en hierdoor geen vooruitgang maakt.

Er is een hele simpele oplossing voor dit probleem en dit is dan ook de beste manier om stap 2 zo goed mogelijk uit te voeren, dat is het volgen van een trading cursus. Een trading cursus die door ervaren traders in elkaar is gezet, is altijd de meest efficiënte manier om te leren traden. Door gebruik te maken van een cursus, zul je in de juiste volgorde bekend worden met wat er allemaal bij traden komt kijken en kun je gestructureerd leren en uitvoeren. Ook kun je indien jij zat zelf wil af en toe persoonlijke begeleiding krijgen van een mentor, een ervaren trader die jou gaat ondersteunen het juiste traject te volgen zodat jij dus in de juiste volgorde de belangrijke informatie gaat leren en kunnen toepassen. Zo leer je op de beste manier hoe je je skills kunt opbouwen en beetje bij beetje kunt toepassen. Dit is de beste manier om te leren hoe je een strategie kunt maken en je zal concrete vooruitgang zien op jouw trading.

Gratis toegang tot onze aanbevolen cursus

Er zijn vele internationale cursussen beschikbaar die al jaren bestaan, alleen zullen deze niet altijd alle voordelen bevatten, zoals persoonlijke begeleiding bijvoorbeeld. Hierom hebben wij gezocht naar cursussen die de meeste voordelen bevatten en het meest geschikt zijn voor jou. Hierbij hebben wij er eentje uitgekozen die namens ons voldoet aan alle wensen. Dat is de cursus van FXminds. Dit Nederlandstalige educatieplatform biedt cursussen zowel op het gebied van Forex, Aandelen en Crypto. Je kunt voor alle markten leren traden, je krijgt de beste educatie om een trading strategie op te bouwen en je kunt hierbij ook persoonlijke begeleiding krijgen van de 4 mentoren die de cursussen hebben ontworpen. FXminds is een vrij jonge onderneming met jonge mentoren, maar beschikt over een van de beste trading cursussen van Nederland!

Stap 3: Backtesten van je strategie

Als je over genoeg kennis beschikt over trading en je een strategie hebt kunnen ontwerpen. Kun je doorgaan naar stap 3, wellicht de belangrijkste van alle stappen. Het testen van je tradingstrategie is zeer belangrijk om erachter te komen of deze winstgevend is of niet. Je kunt nu waarschijnlijk charts analyseren en veel kennis tot je hebben over traden, maar zonder een goede strategie zal het nooit zeker zijn of je trades winstgevend zullen zijn of niet. Ga daarom nu je strategie backtesten!

Backtesten is het testen op het prijsverleden. Je neemt hierbij charts van het verleden en gaat de charts analyseren aan de hand van je strategie. Door dit te doen over langere periodes kun je erachter komen of je strategie goed genoeg is voor de lange termijn. Meet je resultaten en sla deze op, bijvoorbeeld in een Excel bestand. Door dit zo te doen, kun je nagaan hoe winstgevend je strategie is en kun je deze gebruiken of indien nodig aanpassen om betere resultaten te boeken.

 

Dit is misschien wel het belangrijkste wat je kunt doen als trader, omdat je tradingstrategie de sleutel is tot succes. Bekijk ook de video hiernaast waarin wordt uitgelegd hoe backtesten precies in elkaar zit.

Stap 4: Live traden

De laatste stap is waar je al die tijd naartoe hebt gewerkt. Je hebt een cursus gevolgd over traden en je beschikt hiermee over genoeg kennis om een strategie te bouwen. Deze tradingstrategie heb je uiteindelijk getest of verbeterd tot hij goed genoeg werkt en winstgevend is. Nu kun je overstappen op Live traden!

Vaak kunnen traders nu aan de slag met een echt account en echt geld. Je zou ervoor kunnen kiezen om eigen kapitaal te gebruiken om te groeien. Zo kun je bijvoorbeeld een investering doen van €10.000 euro. Als jij, net zoals wij eerder in de blog hebben behandelt, gaat berekenen dat jij met die €10.000 euro een rendement zou kunnen halen van 8% winst per maand kun jij al in 5 jaar tijd een miljonair worden. Uiteraard verschilt dit per persoon en heeft de een meer startkapitaal dan de ander. Hierdoor kun je er ook voor kiezen kleiner te beginnen en maandelijks je account aan te vullen. Maar een derde oplossing is ook mogelijk.

Ga op zoek naar een investeerder of een instelling die van jou een funded trader wil maken. Mocht jij in aanmerking komen met een investeerder die een deel van zijn kapitaal in jou kan investeren, dan kun je hiermee met groter kapitaal traden en hogere winsten maken, zowel voor jouzelf als voor jouw investeerder. Het kan zijn dat zij bepaalde resultaten willen zien, voordat zij hun geld overhandigen aan jou. Zij lopen namelijk het risico geld te verliezen van hun eigen kapitaal en willen dit graag minimaliseren door een bepaalde zekerheid te hebben. Deze zekerheid kun jij bieden aan de hand van je resulaten of de resultaten van jouw strategie.

Hetzelfde geldt voor een instelling, zoals FTMO bijvoorbeeld. Jij kunt via dit soort bedrijven een account krijgen met een bepaalde hoeveelheid kapitaal. Ook zij verwachten dat jij kunt aantonen dat jij geen risico’s neemt en verantwoord om kunt gaan met groot kapitaal van een ander, echter kunnen zij hier andere mogelijkheden voor aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld een bepaalde challenge doen met een target en een set aan regels. Zo dien jij met een proef account een bepaald rendement te halen, zonder buiten de regels te vallen. Dit kan zijn dat je een maximale hoeveelheid risico mag nemen of een minimaal aantal trades moet uitvoeren. Mocht het jou lukken te slagen voor deze opdrachten door het gewenste target te bereiken en te voldoen aan alle andere eisen, wordt je beloont met een funded account waardoor jij ook met dit grote kapitaal grotere winsten kunt gaan maken.

Aanbevolen podcasts over dit onderwerp

Claim jouw gratis toegang

Deel dit artikel met je Trade vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Kom erachter hoe wij jou kunnen helpen

Stuur ons een whatsAppje

Zo gedaan en zo geregeld

Aandelen analyseren

Toekomst Investeren

De juiste plek om jouw kennis te ontwikkelen.

Kom in contact

Lid worden van de beste Trading Academy?

Plan je call in met Daan en zie of je de geschikte kandidaat bent

Hulp nodig bij Jouw Trading Journey?

Plan een call in met Daan en hij helpt je graag verder