Wat betekent affiliate marketing?

Wat betekent affiliate marketing?

 

Affiliate is een vorm van internetmarketing waarbij je samenwerkt met een bedrijf. Als affiliate mag je volledig zelf kiezen met wie je samenwerkt. Stel je hebt veel kennis van sport en gezondheid dan kun je in deze branche/niche met een partner samenwerken.

Starten met een laag budget?

Het is niet helemaal eerlijk als ik zeg dat het gratis is, maar het komt er wel erg dicht bij in de buurt. Wat heb jij nodig om te starten met affiliatie marketing? 

Broker

Website zelf bouwen?

In het begin gaat er aardig wat tijd zitten in het opbouwen van je website. Er komen natuurlijk heel veel ideeën vrij en je gaat van alles uitproberen. Laten we er van uit gaan dat je er vol voor gaat! Dat verwacht ik natuurlijk wel van je ;). 

De eerste stap: een domeinregistratie. Dit kun je doen bij strato of neostrata.  Er bestaan nog andere sites maar dit zijn vaak wel de gene die je als eerste vind op google. Het registeren kost je ongeveer 30 minuten tot een uur omdat je domein gevalideerd moet worden. Tijd is niet te koop dus we gaan in de tussen tijd niet stilzitten. We gaan nadenken over hoe we de website willen opbouwen.

Zodra het domein valide is kunnen we de website gaan opbouwen. De meeste webdevelopers maken gebruik van WordPress. Dit is een platform die het gemakkelijk maakt om een website te creëren. Zodra je het platform door hebt kun je beginnen met het design van de website. Dit begint vaak bij een mooie template. Hiervoor gebruik ik elementor Dit is een handig programma om snel en op een simpele manier je website een mooie look and feel te geven.

Uitleg over elementor

Oke! Nu je meer weet over de mogelijkheden van elementor gaan we door naar de volgende stap.

Je website staat en nu?

Zodra je website een basis heeft kunnen we door naar het volgende onderdeel. Je gaat op zoek naar het thema van jouw website. Hoe ga je mensen overtuigen en wat wil je bereiken met de content die je plaatst op jouw website? 

Online geld verdienen

Om je hier goed mee te helpen ga ik je meenemen in een voorbeeld. Stel ik weet veel van sport en ik wil een sportschema + voedingsschema verkopen. 

Checklist tot nu toe: 

Mijn product heb ik inmiddels want dat is mijn totaal pakket aan schema’s. Het is nu zaak dat ik mijn producten ga beschrijven aan het publiek dat ik wil bereiken. 

Laptop lifestyle

Hierbij een stappenplan die je nodig hebt een een goede blog te schrijven

 

  • Inleiding van je product
  • Noem een probleem. Bijvoorbeeld: heb jij ook veel moeite om een goed sportritme te vinden? 
  • Jij bent de expert, biedt jouw lezers dé oplossing. 
  • Geef waarde weg, dit zorgt ervoor dat de mensen het leuk vinden om jouw blogs te lezen.
  • Hoe kun jij je sport en voeding weer helemaal optimaal krijgen. Beschrijf dit voor de lezer. 
  • Denk aan een stappenplan die je kunt uitwerken voor de lezer.
  • Leg subtiel uit waarom de klant jouw product niet kan missen in zijn of haar leven! Een kans die zij niet willen missen. 
  • Maak een knop aan waarbij de lezer actie kan ondernemen. 

Hoe vaak moet ik een blog schrijven?

De vuist regel is één blog per week. Dit zorgt ervoor dat je site hoger in Google zal scoren. De positie van je website in Google is erg belangrijk. Zodra er veel mensen jou googelen maak je meer kans op meer potentiële kopers. Wij kunnen ons schema zo vaak verkopen als we willen dus laat de bezoekers maar komen! 

Affiliate marketing laptop

Partners of je eigen product promoten?

Wij gaan op zoek naar een partner die al een succesvol bedrijf heeft, zo kunnen we meevaren op het succes van het bedrijf. Wij hebben de branche sport en de niche sport en voedingsschema’s. De meeste affiliates maken gebruik van PayPro (gratis)of van Plugandpay (betaald)

Hierbij een voorbeeld van een product welke je kunt promoten: 

Affiliate marketing cursus

Hier kun je zien dat ik gezondheid geselecteerd heb. Je ziet nu 4 voorbeelden van bedrijven die een product door jou willen laten verkopen. Zodra je op één van de items klikt komt er een beschrijving bij die je uitlegt hoe de commissies in elkaar zitten. Het kan per product of bedrijf verschillen hoeveel commissie je krijgt.  

Hoe nu verder?

Super, nu hebben we de checklist vrij snel al afgewerkt. We zijn natuurlijk nog niet klaar maar de basis staat al redelijk. Het is namelijk duidelijk waar we elke week op kunnen focussen en welk product we gaan promoten. 

Wat nu? De motor van je succes is consistentie! Blijf minimaal één keer per week een blog plaatsen zodat de lezer keer op keer weer wordt getrakteerd op de juiste info. 

Wanneer ga ik verdienen aan affiliate marketing?

Zodra je genoeg vertrouwen hebt ongebouwd bij je publiek ga je vanzelf zien dat mensen je product(en) interessant genoeg vinden om ze daadwerkelijk te gaan kopen. De commissie die je verdiend hebt word opgeslagen in het platform dat je hebt gekozen. 

Online ideeën

Herhaling en innovatie

De kracht van marketing zit hem ook in voornamelijk herhalen. De kracht van de lezers de juiste prikkels geven zit hem in op een innovatieve manier van benaderen. 

Hoe maak ik een succes van affiliate marketing?

Affiliate marketing klinkt als muziek in de oren. Zo goed als geen kosten en verdienen terwijl het internet voor jou al het werk verzet. Als je alle kneepjes van het vak wil leren dan zal ik je 100% de cursus aan willen raden van Jacko Meijaard. Hij is namelijk dé expert op het gebied van affiliate marketing. 

Bedankt voor het lezen!

Deel dit artikel met je Trade vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Kom erachter hoe wij jou kunnen helpen

Stuur ons een whatsAppje

Zo gedaan en zo geregeld

Aandelen analyseren

Toekomst Investeren

De juiste plek om jouw kennis te ontwikkelen.

Kom in contact

Lid worden van de beste Trading Academy?

Plan je call in met Daan en zie of je de geschikte kandidaat bent

Hulp nodig bij Jouw Trading Journey?

Plan een call in met Daan en hij helpt je graag verder