Wat is daytrading?

Deel dit artikel met je Trade vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wat is Daytrading?

Daytrading is de legitieme praktijk van het kopen of verkopen van een financieel actief in één handelsdag, meestal op de forexmarkt en de aandelenmarkten.

 

Day traders zijn grotendeels afhankelijk van slechts een paar activa, het openen van posities in de markten tijdens een enkele handelsdag en het sluiten van hen vóór het einde van de dag de handel. Hoewel alle handel wordt gedaan met de bedoeling te profiteren van het verschil tussen koop- en verkoopprijzen, is Day traden anders omdat posities zelden of nooit ’s nachts worden aangehouden of terwijl de markten gesloten zijn voor handel.

 

Als bijvoorbeeld de marktgegevens van het valutapaar Euro/USD in een tijdsframe van 4 uur omhoog gaan, kan een daytrader die het model volgt naar de kortere tijdsframe marktsessie van 15 minuten gaan en zoeken naar mogelijkheden om een long positie in het paar in te nemen in die ene handelsdag.

 

Bijvoorbeeld, als Apple aandelen een opwaartse trend vertonen die lijkt te stokken op het 4 uur tijdsframe, dan kan een patroon day trader op zoek gaan naar opportuniteiten om aandelen te shorten op het 15 minuten tijdsframe om te profiteren van de potentiële ommekeer van een verhandeld aandeel. Breakout trading is over het algemeen het meest effectief wanneer de prijs van een actief binnen een zeer nauwe range verhandeld wordt.

 

Aangezien day trading het openen en sluiten van vele transacties in één enkele dag kan omvatten op eender welk handelsplatform, moet bij het formuleren van de strategie rekening worden gehouden met de transactiekosten voor elke transactie.

Een day-trading rekening moet over voldoende fondsen beschikken om ervoor te zorgen dat de belegger zijn open posities kan handhaven als zich marktvolatiliteit voordoet. Voor aandelen en opties heeft een daytrading koopkracht een hefboomverhouding gelijk aan vier tegen één, of vier keer de onderhoudsmarge overhang op een rekening.

 

Daytraders kunnen in de val lopen als ze zich niet bewust zijn van het feit dat de marge volledig naar goeddunken van de makelaar is. Erger nog, de stijgende aandelenprijs die de margestorting gedurende de dag veroorzaakt, veroorzaakt de gedwongen afwaardering omdat de broker automatisch shorts terugkoopt op hun hoogste dagen. Naarmate een aandeel verder stijgt, merkt een daytrader dat hij niet langer de marge heeft om zijn shortpositie aan te vullen.

 

Daytrading was aanvankelijk alleen beschikbaar voor professionele financiële instellingen, omdat zij de enigen waren met toegang tot de beurzen en marktgegevens over futures, opties, valuta’s en aandelen. Day trading werd een cultureel fenomeen in 1997-2001, toen de Nasdaq Composite Index steeg van minder dan 1000 naar meer dan 5000, gedreven door het momentum in tech- en internetaandelen.

Dollars

Toekomstinvesteren

Alle tips over brokers

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Populair

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden