Welke aandelen moet ik nu kopen?
We leven momenteel in een aparte wereld waar niets meer zeker is. Niemand durft te zeggen of we nu tegen een crisis gaan aanlopen of dat er juist veel kansen om de hoek komen kijken. Vandaag ga ik je meer leren hoe je nu kan investeren in de huidige aandelenmarkt.
Hoe weet ik welk aandeel veel potentie heeft?
Aandelen kunnen op veel vlakken gemeten worden of zij potentie hebben. Ik zelf vind het voornamelijk interessant om de diepgaande informatie over een bedrijf mee te nemen in mijn analyses.
Royal Dutch Shell Plc
AMS: RDSA
De aandelen van Shell waren op 19 maart 2020 op haar laagste punt ooit. Gaat dit nog goed komen? De olie crash van 2020 heeft Shell 22 miljard gekost. Nu is het de vraag hoe Shell hierboven op gaat komen. In de blog ”de toekomst van Shell” leg ik uit wat de toekomst plannen zijn van Shell.
In de video die hierboven staat aangegeven leg ik hier meer over uit.
ING Groep NV AMS: INGA
De ING groep hoe staan zij ervoor na de corona crisis? Na een flinke crash op 18 februari 2020 zijn de aandelen van de ING flink gedaald. Begin februari waren investeerders nog zeer positief over de ING. Echter waren er enkele die minder positief waren, omdat de economie in een zeer slechte periode bivakkeerde. Volgens experts zou het aandeel maximaal tot 8.000 dalen. Helaas hadden zij het niet geheel bij het juiste eind. Want na een korte twijfel van de markt “op inderdaad de 8.000” is de koers gedaald naar 4.270.
Als je nu naar de koers kijkt van de ING dan zie je dat de regio rondom de 4.000 als bodem dient. Op 2 februari 2009 heeft de aandelen koers van de ING aan ons laten zien dat het blijkbaar wel nog lager kan. De koers kwam namelijk op die datum op 2.000.
Wat zijn voor nu de verwachtingen?
Volgens mijn analyses zie je dat de markt zich weer positief ontwikkeld. De periode van 18 februari tot 18 maart was één van de zwaarste periodes voor de aandelen van de ING.
AEX index: AEX
De AEX is twee dagen later dan de ING gekelderd. Dit gebeurde namelijk op 20 februari 2020. De AEX stond namelijk op 630.00 en is gekelderd naar 390.00 op 16 maart.
Is dit een logische beweging?
Ja dit is logisch want de markt corrigeerde zich al snel is zijn support zone ”de vloer van de koers”’. Als je hier alert op in had gespeeld dan was je ingestapt op de regio rond de 400.00.
ABN Amro Bank NV
AMS: ABN
De aandelen van ABN Amro zijn sinds 16 januari 2018 in een neerwaartse trend. Op 11 februari begon de grote klap. Het aandeel was toen 16.090 waard. De absolute bodem is 5.750. Op dit moment krabbelt de koers weer omhoog alleen is het nog niet op zijn volledige krachten.
Wat is de toekomst van ABN Amro?
De technologie ontwikkeld zich zeer snel en hierop wilt de ABN Amro inspelen. Dit betekent dat zij artificial intelligence of blockchain.
Echt een verandering maken dat is wat ze willen doen. ABN Amro gaat met meerdere onderdelen van het bedrijf een inhaalslag maken. Dit door een Vernieuwing Lab te ontwerpen waar zij allemaal nieuwe plannen maken. Vervolgens komt er ook een onderdeel bij dat Group Innovation heet. Hier gaan ze meerdere ontwikkeling projecten oppakken. Het wordt afzien of dit allemaal genoeg gaat zijn om de beurs weer naar een hoge opwaartse trend te brengen.
Koninklijke BAM Groep NV
AMS: BAMNB
Bam één van de grote jongens als het gaat om de bouw sector. Sinds alle nieuwe EU-regels heeft Bam wat moeilijkheden gekregen. Dit is ook terug te zien in de koers. Als we terug kijken naar maart 2003 was alles nog prima in orde. Dit was namelijk de grote start voor het bedrijf en ze waren op dat moment zeer goed bezig. Het aandeel steeg namelijk van 1.50 naar 18.45
Op het hoogte punt van 18.45 ging het tegelijkertijd ook goed mis. 16 juni 2007 begon namelijk een grote neerwaartse trend waardoor het aandeel daalde van 18.45 naar 4.50. Momenteel is het goed te zien dat de bodem van het aandeel varieert tussen de 4.40 en 1.15. Het is wel van harte te hopen dat Bam weer het niveau mag behalen van 18.45.
Airbus SE
EPA: AIR
Airbus is volop bezig met het ontwikkelen van duurzame luchtvaart technologie. Het nieuwe vliegtuig dat zij hebben ontworpen zal namelijk 20 procent minder brandstof gebruiken. Dit is natuurlijk een zeer positieve ontwikkeling. Helemaal als er weer volop gevlogen mag worden dan zijn deze ontwikkelingen alleen maar beter.
Maar hoe staat de koers ervoor?
Ook het bedrijf dat het juist heel goed doet, heeft last van de corona crisis. De luchtvaart ligt stil waardoor het verkoop van de producten die Airbus levert zo goed als stil komt te liggen. De koers had een zeer mooie opwaartse trend tot de 139.00 op 10 februari 2020. Het ging vanaf dat moment snel bergafwaarts. De koers daalde namelijk naar 48.00 op 11 mei.
Komt dit nog goed?
Omdat dat de luchtvaart alweer rustig aan het beginnen is, geeft dit een goed gevoel voor de beurs van Airbus. Er kwam namelijk ook alweer een sterke piek op 8 juni. Het ziet er redelijk goed uit voor Airbus.
Pharming Group N.V.
AMS: PHARM
Pharming aandelen heeft een grote potentie als je kijkt naar eerdere koers resultaten. In juni 2005 raakte het aandeel zelfs bijna de 50.0000 aan. Momenteel bungelt de prijs tussen de 1.5000 en 0.0750. Er bestaat een mogelijkheid dat Pharming Group een medicijn heeft ontwikkeld om corona te genezen. Echter is dit nog onzeker en kun je er niet vanuit gaan dat zij het juiste recept hebben.
Tesla Inc
NASDAQ: TSLA
Als je op zoek bent naar een snel groeiend bedrijf dan kunnen we het er samen wel over eens worden dat Tesla daar één van is.
Elon Musk heeft namelijk veel passie voor de ruimte en dat is terug te zien in de koers van Tesla. Vanaf 29 juni 2010 was de koers van Tesla live. Op dat moment was de een aandeel van Tesla 22.64 waard. Neem even adem en lees dit even twee keer want wat ik nu ga zeggen kan schokkend zijn.
Tesla bereik door de positieve ontwikkeling die zij doorgaan een astronomische stijging. Het aandeel is namelijk naar 1221.00 gestegen.
ASML Holding NV
AMS: ASML
De aandelen van ASML doen het uitstekend. Zij hebben ook even een dipje gehad in februari door de crisis maar herpakte zich nog sterker dan dat ze ervoor waren.
Koninklijke DSM N.V.
AMS: DSM
In crisis tijden reageert de koers van DSM niet geheel goed. Het is namelijk zo dat in de crisis van 2008 en de crisis van 2020 de koers naar beneden stort. Vervolgens krabbelt de koers wel weer op, maar dit is voor investeerders een groot risico, omdat je er niet goed op kan anticiperen.
PostNL NV
AMS: PNL
Postnl draait over uren op dit moment. Het lijkt erop dat de consumenten er nu achter zijn dat je van alles op het internet kan bestellen. Door de online ontwikkelingen van deze tijd word het steeds makkelijker om online te bestellen. Hier speelt postnl handig op in en dit zie je ook terug in de aandelen.
31 december begon er een flinke daling voor de aandelen van Postnl. Het aandeel stond op dat moment op 2.0270 en is gedaald naar een diepte punt van 0.9300. Dat is een flinke daling alleen Postnl herpakte zich er snel en is in juli weer terug geklommen naar het vorige niveau rond de 2.0000.
GALAPAGOS NV/S ADR
NASDAQ: GLPG
De aandelen van Galapagos hebben zich al aardig herpakt na de zware periode van februari tot eind maart. Voor deze periode zat Galapagos in een flinke stijging alleen heeft de corona crisis roet in het eten gegooid. Momenteel houd ik deze koers goed in de gaten. Galapagos gaat namelijk nog hoogst waarschijnlijk grote deals sluiten. Voor meer informatie over Galapagos klik hier.
Amazon.com, Inc.
NASDAQ: AMZN
Aandelen van Amazon is het nou slim of niet? Als je om je heen kijkt en de huidige ontwikkelingen van online verkoop in de gaten houd. Dan denk ik dat je het antwoord wel weet. Amazon is namelijk bezig om ook Europa helemaal over te nemen. Het is nog niet zeker waar en wanneer het zou gebeuren maar de kans is zeer groot dat het gaat gebeuren.
De koers ontwikkelt zich de laatste tijd erg goed en laat veel opwaartse kracht zien. Toen zo goed als alle koersen daalden ging het aandeel van Amazon hard omhoog.
Wil jij investeren in jezelf?
Ontdek nu hoe je binnen 5 minuten 30 winstgevende aandelen selecteert
Disclamer
De informatie in deze uiting is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als beleggingsaanbeveling. Deze aanbeveling is opgemaakt door Toekomstinvesteren en/of derden en sluit niet aan bij uw persoonlijke financiële situatie, uw kennis en ervaring, uw beleggingsdoelstelling en/of – horizon en uw risicoprofiel en/of -tolerantie. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of deze belegging voor u passend is, in relatie tot uw financiële situatie en uw beleggingsdoelstellingen. De financiële instrumenten bevatten natuurlijk risico’s die kunnen leiden tot verlies, waardoor deze instrumenten en/of strategie niet voor iedere belegger geschikt is. Daarbij geldt dat de waarde van de beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw totale verlies kan aanzienlijk hoger zijn dan uw totale inleg. Toekomstinvesteren raadt u aan om deze aanbeveling niet op te volgen wanneer u de financiële instrumenten, de specifieke productkenmerken en de bijbehorende risico’s niet volledig begrijpt. De beloning van de auteur staat niet direct of indirect in relatie met zijn of haar standpunten of ideeën. Ondanks het feit dat Toekomstinvesteren alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Toekomstinvesteren niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Aan de informatie die in de uiting wordt beschreven kunnen derhalve geen rechten worden ontleend. Daarbij is in deze uiting geen rekening gehouden met transactiekosten.