Is goud kopen verstandig?

Is goud kopen verstandig?

De dans om het gouden kalf. Dit is een uitspraak die betrekking heeft op de strijd tot rijk worden. Het is namelijk zo dat er op dagelijkse basis nog veel geld wordt verdiend met goud. 

Hoe verdienen investeerders geld met goud? Waar kopen zij het in en waar verkopen zij het vervolgens? Dat is precies wat ik je ga vertellen in dit artikel.

Online geld verdienen

Hoe kan ik goud kopen?

Er leiden meerdere wegen naar Rome aangezien er veel bedrijven zijn die het mogelijk maken om zowel goud te kopen als te verkopen. Tot op heden ben ik nog geen gekke dingen tegen gekomen, maar er zullen vanzelfsprekend criminelen zijn die zullen proberen je het geld afhandig te maken. Dit zal vanzelfsprekend niet ten goede komen aan jouw investering.

Gelukkig is Nederland erg streng op dit soort instanties aangezien zij aan een aantal restricties moeten voldoen. Mocht een bedrijf niet voldoen aan deze restricties, dan mogen zij niet participeren in deze handel.

Top 3 websites waar je goud kan inkopen en verkopen

Inkoop van goud

01-08-2019  ben ik begonnen met het inkopen van goud. Ik zag namelijk dat de koersen groen licht gaven om te kopen. Hieronder zie je een screenshot van het moment dat ik ging inkopen.

Eerste inkoop goud
Goud inkopen investeren

Het proces van kopen en vasthouden

Vervolgens nam ik het besluit om meer bij te kopen. Dit deed ik ongeveer een maand later. Als je de koers bekijkt, zal je zien dat die na mijn aankoop iets is gedaald en tevens rond die hoogte bleef hangen.

Helaas kwam het Corona virus om de hoek kijken. Dit is voor de hele wereld een zeer tragische situatie. Als investeerder kan je wel op dit soort economische ”stress” momenten inspelen. Ik heb namelijk voor de crisis mijn goud in gekocht en ik zorg ervoor dat ik het aan het einde van de crisis verkoop. 

De algemene regel met goud is eigenlijk dat het een tegenpool is van de economie. Als de economie een hoogconjunctuur beleeft, dan ligt de goudprijs relatief laag. Als de economie echter in een recessie zit, dan is het tijd om je goud goed in de gaten te houden voor een eventuele verkoop. 

Goud inkopen investeren
Goud inkopen toekomstinvesteren

Verkoop van goud

Op 15-05-2020 heb ik de keuze gemaakt om mijn goud te verkopen. Dit omdat het Corona virus relatief ”onder controle” is. Mijn verwachting op basis van zowel de economische als de koersontwikkelingen is op dit moment dat de aandelenmarkt weer zal gaan herstellen. Ik verwacht daardoor dat de goudkoers weer zal dalen. Het is geen gegeven dat dit zal gebeuren maar ik heb er op basis van deze overwegingen voor gekozen mijn winst te nemen. 

Goud verkopen
Online geld verdienen

Waarom verkocht ik niet eerder het goud?

De Corona crisis heeft ervoor gezorgd dat mijn aankoop in waarde is gestegen. Omdat het virus nu relatief onder controle is neem ik aan dat de goudkoers weer zal dalen. 25% is een mooi rendement, derhalve ga ik mij nu weer oriënteren op aandelen.

Kan ik nog rendement behalen met goud?

Of het nou crisis is of niet, goud is te allen tijde een verstandige investering. Ik heb bijvoorbeeld in een relatief korte tijd 25% rendement behaald.

Waar kan ik goud kopen?

Momenteel ondervinden we veel beperking met het bezoeken van een winkel. Gelukkig kan je je goud ook verzekerd laten bezorgen. 

Goud anoniem kopen

Het is bij Holland Gold mogelijk om je goud anoniem te kopen. Dit kan tot een bedrag van €10.000; anders dien je dit te overleggen. Het wordt aangeraden om hier een afspraak voor te maken.

Waar kan ik mijn goud het beste opslaan?

Oké, nu heb ik mijn goud gekocht, maar waar kan ik het veilig opslaan? Denk je aan een kluis onder je bed of in je kleding kast? Helaas is dit ook bekend bij onze grote vrienden die komen rondsnuffelen. Het goudwisselkantoor maakt het mogelijk om een kluis te huren. Je hoeft dus niet je goud thuis op te slaan, maar zij zorgen ervoor dat het veilig is!

Waarom is goud een goede investering?

Zoals eerder benoemd, is goud te allen tijde een waardevol bezit. Stel je eens voor, je hebt het voor de komende 10 jaar opgeslagen en je hebt een financiële tegenvaller dan kun je er altijd voor kiezen om een deel van je goud te verkopen. 

Geld voor je laten werken

Deel dit artikel met je Trade vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Kom erachter hoe wij jou kunnen helpen

Stuur ons een whatsAppje

Zo gedaan en zo geregeld

Aandelen analyseren

Toekomst Investeren

De juiste plek om jouw kennis te ontwikkelen.

Kom in contact

Lid worden van de beste Trading Academy?

Plan je call in met Daan en zie of je de geschikte kandidaat bent

Hulp nodig bij Jouw Trading Journey?

Plan een call in met Daan en hij helpt je graag verder