Wat is een broker?

Wat is een broker precies en waar dient het voor?

Elke trader heeft hem nodig: de broker. Of je nou een beginnende trader bent of een professionele trader die al jaren ervaring heeft op de financiële markten. Zonder broker kun je niets en heb je niet de mogelijkheid om te traden, maar wat is een broker nou eigenlijk?

 

Het simpele antwoord is een plek waar jij je trading account op hebt staan. Een broker is een persoon of bedrijf dat transacties tussen kopers en verkopers op de financiële markten mogelijk maakt, doordat jij als trader een rekening open hebt staan met kapitaal bij de deze broker. Zie het als een soort van bankrekening, alleen in plaats van dagelijkse boodschappen en aankopen is het account bedoeld om te traden op de financiële markten.

 

Een broker is dus een onafhankelijke partij die een transactie op financiële markten mogelijk maakt. Jij kunt als trader een account aanmaken bij een broker en bedragen storten en opnemen van en naar je bankrekening. Hiermee kun je je trades managen met dank aan de broker. De broker verdient ook zijn deel door kleine commissies te vragen.

 

Sommige brokers, bekend als discount brokers, rekenen lagere commissies, soms in ruil voor het aanbieden van lagere aanbevelingen of diensten in vergelijking met full-service brokers. Full-service brokers rekenen meer, maar die hogere vergoedingen en commissies worden betaald om de brokerage beleggingsaanbevelingen te laten doen. Vaak is het zo dat werknemers bij discount brokers in loondienst werken, niet op commissie- of honorariumbasis, zoals bij full-service brokers wel het geval is.

Wat doet de broker?

Nu je weet wat een broker is en wat het belang is van het hebben van een broker, kunnen we dieper gaan kijken op de verschillende activiteiten van een broker. Brokers voeren transacties uit voor klanten, en krijgen gewoonlijk commissies betaald wanneer je via hen effecten koopt of verkoopt. Dit principe is standaard en dit is wat elke broker moet kunnen. De primaire taak van een broker is namelijk om verkopers en kopers te verbinden, dus een broker is de derde-persoon bemiddelaar tussen de koper en de verkoper. Zo kun jij dus je trades plaatsen en je orders verwerken.

 

Naast het linken van kopers en verkopers om orders te verwerken, kunnen brokers ook andere services hebben voor jou als trader. Sinds er vele brokers bestaan, is er een onderlinge strijd ontstaan over de service die zij kunnen bieden aan traders. Het is natuurlijk belangrijk voor een broker om beter te zijn dan zijn concurrenten en zij kunnen dit bereiken door een betere service te bieden of andere voordelen, waardoor de keus van de klant op hen valt en niet op concurrenten.

Broker

Hoe brokers voordelen bieden aan traders

Een punt waarmee een broker zich kan onderscheiden van anderen, is het gebruikersgemak. Brokers kunnen een zeer klantvriendelijke website hebben ten opzichte van een ander, hiermee kan het voor jou als klant erg eenvoudig zijn om te navigeren en je weg te vinden bij de betreffende broker. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat de broker een goed functionerende website heeft en het eenvoudig is om je fondsen te storten of op te nemen.

 

Sommige brokers doen het en andere niet, maar je trading account kunnen linken met Metatrader is een aandachtspunt waar jij naar kunt kijken. Metatrader is kortgezegd een populair en veelgebruikt programma waar traders hun trades kunnen managen. Ook is er een app van waarmee jij als trader gemakkelijk met je telefoon trades kan openen en sluiten. Je kunt meer leren over Metatrader in onze blog ”Hoe werkt Metatrader 4, mt4”.

 

Sommige brokers bieden bepaalde tools aan die traders mee kunnen nemen tijdens hun analyses. Brokers kunnen ervoor kiezen om bepaalde tools te bieden die extra informatie weergeven over bijvoorbeeld een currency pair. Sommige brokers gaan een stapje verder en maken eigen analyses die zij met hun klanten delen. Zo hebben klanten inzicht op de markt met dank aan analyses die door de brokers zijn uitgevoerd.

 

Het is uiteraard niet aangeraden enkel en alleen op basis van broker analyses te traden, maar je zou dit als trader kunnen gebruiken om vervolgens zelf je analyses uit te voeren met extra inzicht. Dit kan soms zeer waardevol zijn voor traders en dit geeft de broker een sterk pluspunt ten opzichte van andere brokers, die niet haar traders de gelegenheid biedt inzicht te krijgen uit eigen gemaakte analyses.

Hoe kies jij de beste broker uit?

Nu je weet wat een broker is en welke voordelen zij kunnen bieden voor jou als trader. Kun je op zoek gaan naar een broker. Maar hoe weet je nou of een broker de juiste is voor jou, dat het een betrouwbare broker is zonder scam en hoe kun je ervoor zorgen dat jij de beste broker uitkiest die voor jou geschikt is? Hier kun je ook meer over leren in deze podcast over scam brokers, gemaakt door de FXminds trading academy.

Om te beginnen, moet je bedenken wat voor jou belangrijk is. Zoek je een wereldberoemde broker die een status draagt of zoek je de broker met de meeste voordelen, zoals trading inzicht bestaande uit trading analyses? Wat jij ook zoekt in een broker, de keuze ligt volledig bij jou. Om je te helpen, hebben wij enkele tips opgesomd om je te helpen bij je keuze en hebben wij een advies voor jou als jij op zoek bent naar wat volgens ons de beste broker is.

 

Onze eerste tip is om te zoeken naar een broker die jij kunt linken aan Metatrader. Hiermee kun jij je trades managen vanaf je mobiel op het meest gebruikte platform van alle traders. Indien een broker dit niet kan, zul je moeten traden via het platform van de broker. Echter is Metatrader zeer gebruiksvriendelijk en is het aangeraden dit te gebruik voor het openen en managen van trades.

 

Wat in ons opzicht het belangrijkste is, is om een broker te kiezen die erg betrouwbaar is. Het gaat hierbij om geld en voor grote traders is het belangrijk om een zo veilig en eerlijk mogelijke broker te hebben wanneer zij grote transacties overmaken of verhandelen. Veiligheid boven alles en vooral bij brokers is dit van groot belang.

Onze geadviseerde broker

Mocht jij nou op zoek zijn naar een broker en ben je op zoek naar de best mogelijke broker voor jouw trading journey? Dan hebben wij iets voor jou! Wij zijn op zoek geweest naar de beste broker op basis van verschillende punten waar de broker aan moet voldoen en hebben enkele voordelen van deze broker op een rijtje gezet.

 

IC Markets is in ons opzicht de beste keus die jij kunt maken. De belangrijkste reden is vanwege de klantenservice en betrouwbaarheid van deze broker. Bij IC Markets kun je altijd terecht bij vragen of andere gevallen waarbij klantenservice nodig is. Je zult nooit lang hoeven wachten en indien er zich problemen voordoen, zullen deze altijd opgelost kunnen worden. IC Markets biedt de meest klantvriendelijke service en dit is het belangrijkste wat je bij een broker moet ervaren. Je wordt snel geholpen en het vertrouwen bij haar klanten is ongekend hoog.

 

Hiernaast is het mogelijk bij IC Markets om je trading account te koppelen aan het Metatrader platform. Hiermee kun je via Metatrader je trades handelen en dien je IC Markets alleen te gebruiken voor transacties en klantenvragen. Dankzij de koppeling met Metatrader is het mogelijk om bij IC Markets een account te hebben en te kunnen traden op het populairste platform, Metatrader.

 

IC Markets is de meest betrouwbare broker die je kunt hebben als trader. Uiteraard ben je vrij om zelf te voor en nadelen van meerdere brokers met elkaar te vergelijken, afhankelijk van wat je zoekt bij een broker. Indien je de beste keus wilt maken en een moeiteloze ervaring wil beleven bij je broker, zul je absoluut geen spijt krijgen van IC Markets. Maak een gratis account en ervaar zelf waarom IC Markets een top broker is.

Deel dit artikel met je Trade vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Kom erachter hoe wij jou kunnen helpen

Stuur ons een whatsAppje

Zo gedaan en zo geregeld

Aandelen analyseren

Toekomst Investeren

De juiste plek om jouw kennis te ontwikkelen.

Kom in contact

Lid worden van de beste Trading Academy?

Plan je call in met Daan en zie of je de geschikte kandidaat bent

Hulp nodig bij Jouw Trading Journey?

Plan een call in met Daan en hij helpt je graag verder