Wat is een broker?

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wat is een broker en waar dient het voor?

Een broker is een persoon of bedrijf dat transacties tussen kopers en verkopers vergemakkelijkt, in ruil voor commissies bij het sluiten van de transactie. 


Een broker is een onafhankelijke partij in een transactie, niet te verwarren met een agent, die optreedt namens de primaire partijen bij de transactie. Het maakt niet uit op welk gebied de beleggingsbroker werkzaam is, de broker is degene die u helpt iets van een derde partij te kopen. Bijvoorbeeld, in de financiële industrie, werken de meeste brokers namens klanten, onderhandelen over obligaties, aandelen, en andere financiële producten.


Dit betekent dat, in tegenstelling tot veel grotere brokerkantoren, andere full-service brokers geen voorraden aanhouden, maar in plaats daarvan optreden als agenten voor hun klanten om optimale handelsprestaties te verkrijgen. Er zijn ook discount brokers die handelsorders plaatsen voor cliënten, maar geen beleggingstips, marktinformatie, of 1 op 1 begeleiding geven. Discount brokers kunnen een verscheidenheid van soorten transacties plaatsen namens een cliënt, waarvoor zij gereduceerde kosten in rekening brengen, variërend van $5 tot $15 per transactie.


Sommige brokers, bekend als discount brokers, rekenen lagere commissies, soms in ruil voor het aanbieden van lagere aanbevelingen of diensten in vergelijking met full-service brokerage bedrijven. Full-service brokerages rekenen meer, maar die hogere vergoedingen en commissies worden betaald om de brokerage beleggingsaanbevelingen te laten doen die gebaseerd zijn op onderzoek van die firma’s. Werknemers bij discount brokerages werken over het algemeen in loondienst, niet op commissie- of honorariumbasis, zoals bij full-service brokers. 


Discount brokers maken transacties op een klanten naam, maar over het algemeen niet bieden beleggingsadvies.

Terwijl het plaatsen van klanten orders, kunnen brokers bieden beleggers met onderzoek, investeringsplannen, en marktinformatie. Brokers kunnen een individu of een bedrijf zijn, dat een commissie of handelsvergoeding rekent om de koop- en verkooporders uit te voeren die u als belegger plaatst.

Brokers voeren transacties uit voor klanten, en krijgen gewoonlijk commissies betaald wanneer u via hen effecten koopt of verkoopt. Brokers zijn in plaats daarvan tussenpersonen die producten of beleggingsinstrumenten voor derden kopen en verkopen. In de meeste gevallen vertegenwoordigen brokers verkopers, en worden zij gekozen vanwege hun kennis van de sector en hun toegang tot live marktinformatie. De primaire taak van een broker is om verkopers en kopers te verbinden, dus een broker is de derde-persoon bemiddelaar tussen de koper en de verkoper.

Een broker licentie kan de onroerend goed professional om individueel te werken of in dienst broker, in welk geval de broker is uiteindelijk verantwoordelijk voor alle transacties die door een van de gebruikte agenten. In ieder geval, broker moeten ook de broker licentie in de staat waarin zij actief zijn, evenals het bezit van een vergunning om te werken als een broker / verkoper.


broker associates zijn licentie broker die over het algemeen werken als brokers, maar die ook de opleiding en de vergunning om een broker een onroerend goed transactie. Aangewezen brokers over het algemeen bezitten of exploiteren van vastgoed bedrijven en werven broker om te werken met klanten op het kopen en verkopen van eigenschappen, maar ook helpen hun agenten omgaan met klanten kwesties. Aangewezen broker ook bepalen van de marktwaarde van de eigenschappen die worden verkocht, en advies verstrekken aan klanten met betrekking tot aanbiedingen en andere aanverwante zaken.


Er zijn ook een aantal grote verschillen tussen brokers en agenten, meestal met betrekking tot wat ze mogen en niet mogen doen. Wanneer agenten voor het eerst een licentie te verkrijgen, theyve ofwel moeten werken voor een andere persoon die de brokers licentie heeft gekregen, legde Jeffrey Hicks, Atlanta gevestigde Associate Broker bij Apollo Associates Realty en een voormalig voorzitter van de National Association of Real Estate Brokers. Agenten kunnen zich specialiseren in verschillende gebieden, en zowel broker en agenten kunnen ervoor kiezen om een extra stap te zetten en broker te worden. Trouw aan hun naam, kopers agenten vertegenwoordigen huizenkopers en helpen hun klanten in elke fase van het huis-koopproces, met inbegrip van het vinden van het juiste huis, onderhandelen over het aanbod, het aanbevelen van andere professionals (bijvoorbeeld, onroerend goed advocaten, het sluiten van bedrijven), en het oplossen van problemen (bijvoorbeeld problemen met het huis inspectie of taxatie).

Start hier met de 5 stappen

Dollars

Toekomstinvesteren

Alle tips over brokers

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Populair

Investeren, beleggen, gratis broker

Wat is daytrading?

Wat is Daytrading? Daytrading is de legitieme praktijk van het kopen of verkopen van een financieel actief in één handelsdag, meestal op de forexmarkt en

Lees verder »

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden