Gaat Bitcoin overnemen?

Word Cryptocurrency het nieuwe geld?

Cryptocurrency het nieuwe geld?

 

Naarmate cryptocurrencies steeds meer mainstream worden, neemt de druk op ’s werelds grootste Centrale Banken toe om verder te gaan met hun plannen om digitaal contant geld uit te geven en bedreigingen van de particuliere sector voor traditioneel geld af te weren.

De grootste cryptocurrency, bitcoin BTC = BTSP, is verschoven van de financiële rand naar omarming door grote investeerders, bedrijven en zelfs steden. De TSLA. Investering van $ 1,5 miljard van Tesla Inc heeft bitcoin naar recordhoogtes van bijna $ 50.000 gestuurd en de door Facebook gesteunde digitale valuta FB.O Diem, voorheen bekend als Libra, wil dit jaar lanceren.

 

Centrale Banken van de groep van zeven landen hebben in oktober uiteengezet hoe een digitale valuta zou kunnen functioneren, hoewel de vooruitgang traag verloopt. In het communiqué van de bijeenkomst van de ministers van Financiën van de G7 van vorige week werd de ontluikende technologie niet genoemd.

Hier is het laatste nieuws over digitale valuta van de Centrale Bank (CBDC).

 

 

WAT ZIJN ZE?

 

CBDC’s zijn het elektronische equivalent van contant geld.

Net als bankbiljetten of munten, zouden ze houders een directe vordering op de Centrale Bank geven, waarmee ze handelsbanken overhaasten. Gesteund door Centrale Banken, zouden ze net zo “risicovrij” zijn als traditioneel geld, en zouden houders online betalingen kunnen doen.

Toegang tot geld van de Centrale Bank dat verder gaat dan fysiek contant geld, is tot dusver beperkt tot financiële instellingen. Uitbreiding naar het bredere publiek zou grote economische en financiële gevolgen hebben.

 

 

WAAROM DENKEN CENTRALE BANKEN DAT WE HET NODIG HEBBEN?

 

Centrale Banken vrezen de controle over het wereldwijde betalingssysteem te verliezen aan cryptocurrencies, die doorgaans niet worden gecontroleerd door een centrale instantie- of aan particuliere entiteiten, zoals in het geval van Diem.

Dat zou de greep van de centrale banken op de geldhoeveelheid kunnen verzwakken, een van de belangrijkste manieren om economieën te sturen. En de dreiging is reëler geworden te midden van de sneeuwbaleffecten omarming van digitale valuta.

Financiële bedrijven BNY Mellon BK.N en Mastercard MA.N zeiden vorige week dat ze ondersteuning zouden bieden voor digitale activa, terwijl de stad Miami het gebruik van bitcoin wil toestaan voor het betalen van werknemers en voor het betalen van vergoedingen en belastingen. 

Naarmate het gebruik van fysiek contant geld afneemt, zou een CBDC een veiliger alternatief voor digitale betalingen zijn dan cryptocurrencies.

 

WAT ZOU EEN CBDC ER ALS UITZIEN?

 

Hier verschillen de meningen.

Een CBDC kan de vorm aannemen van een token dat is opgeslagen op een fysiek apparaat, zoals een mobiele telefoon of een prepaidkaart, waardoor het gemakkelijker wordt om offline over te dragen.

Als alternatief zou het kunnen voorkomen op rekeningen die worden beheerd door een tussenpersoon zoals een bank, wat de autoriteiten zou helpen om het te controleren en het mogelijk te vergoeden met een rentetarief.

Hoewel het idee van een CBDC gedeeltelijk is ontstaan als reactie op cryptocurrencies, valt er niets te zeggen dat het blockchain zou moeten gebruiken, het gedistribueerde grootboek dat deze tokens aandrijft.

De People’s Bank of China zei dat haar digitale yuan niet afhankelijk zou zijn van blockchain.

 

WELKE CENTRALE BANKEN ZIJN LEIDEND?

 

De People’s Bank of China wil de eerste grote centrale bank worden die een CBDC uitgeeft, als onderdeel van haar streven om de yuan te internationaliseren en de afhankelijkheid van het door de dollar gedomineerde betalingssysteem te verminderen. 

 

Chinese commerciële staatsbanken testen al een applicatie voor digitale portemonnees, aldus lokale media. E-commercebedrijf JD.com Inc JD. HK zei in december dat het China’s eerste virtuele platform was dat de digitale valuta van eigen bodem accepteerde. 

 

De Europese Centrale Bank en de Bank of England zijn overleg gestart, hoewel ECB-president Christine Lagarde vorige maand zei dat elke digitale euro jaren zou duren. De Bank of Japan en de Amerikaanse Federal Reserve hebben een achterbank ingenomen.

De Zweedse Riksbank is begonnen met het testen van een e-kroon, terwijl de Bank of Canada ook het werk aan zijn digitale valuta heeft versneld. 

 

Kleinere landen maken ook vorderingen: de Bahama’s zijn vorig jaar het eerste land geworden dat een landelijke CBDC heeft uitgerold.

Cryptocurrency Toekomstinvesteren.nl

WAT ZIJN DE RISICO’S?

 

Centrale banken vrezen dat een massale migratie naar CBDC commerciële banken zou uithollen, waardoor ze een goedkope en stabiele financieringsbron zoals retaildeposito’s zouden verliezen.

In een crisis zou dit hen kwetsbaar maken voor een run op hun schatkist, aangezien klanten de voorkeur geven aan de veiligheid van een rekening die wordt gegarandeerd door de centrale bank.

Om deze reden voorzien de meeste ontwerpen een limiet voor het bedrag dat elke consument in CBDC mag aanhouden. De beloningspercentages kunnen lager zijn om de aantrekkingskracht te verminderen.

Wil je meer informatie over cryptocurrency?

Lees nu verder en kom tot de juiste inzichten.

Crypto 2020

Gaat Bitcoin overnemen?

Word Cryptocurrency het nieuwe geld? Cryptocurrency het nieuwe geld?   Naarmate cryptocurrencies steeds meer mainstream worden, neemt de druk op ’s werelds grootste Centrale Banken

Lees verder »
Halving Bitcoin

Bitcoin Halving 2020

Wat gaat er gebeuren met de Bitcoin halving?   Wat is een Bitcoin-halvering? Met de wijsheid van de anonieme uitvinder van Bitcoin, Satoshi Nakamoto was

Lees verder »

Wil je een gratis cryptocurrency les?

Deel dit artikel met je Trade vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Kom erachter hoe wij jou kunnen helpen

Stuur ons een whatsAppje

Zo gedaan en zo geregeld

Aandelen analyseren

Toekomst Investeren

De juiste plek om jouw kennis te ontwikkelen.

Kom in contact

Lid worden van de beste Trading Academy?

Plan je call in met Daan en zie of je de geschikte kandidaat bent

Hulp nodig bij Jouw Trading Journey?

Plan een call in met Daan en hij helpt je graag verder